Nieuwe vraagtypes CBR

1 januari 2018

Nieuwe vraagtypes CBR

Per 1 januari 2018 gaat er weer het één en ander veranderen bij het CBR. Met name de manier van vragen stellen veranderd. De voorrang zal met name bevraagd worden met de zogenaamde "sleepvraag". Dit is het vraagtype dat bij ons sinds 20 maart 2017 online is. Voorheen werd maar een deel van de voorrangsvragen op deze wijze gesteld. Voortaan dus vrijwel alle voorrangsvragen. Daarnaast komen er 2 nieuwe vraagtypes bij. De "wie mag eerst?" vraag en de "aantik" vraag.

De "wie mag eerst" vraag is vergelijkbaar met de sleepvraag. Dit type komt ook terug in de voorrangsvragen. Het woord zegt het al, bij deze vragen willen ze weten welke weggebruiker als eerst mag. Je geeft dit aan door een groen vinkje naar de juiste weggebruiker te slepen.

De "aantik" vraag wordt ingezet op de verkeersborden. Bij deze vragen worden er 3 of 4 verkeersborden naast elkaar afgebeeld. Er wordt een vraag gesteld en het juiste verkeersbord moet worden aangetikt. Het gaat bij deze vragen om de letterlijke betekenis van de verkeersborden.

Deze vraagtypes zijn ook bij toetstheorie.nl weer doorgevoerd in ALLE examens.

Terug naar overzicht